vaste wastafel


vaste wastafel 1.0

in de muur bevestigde wastafel met een kraan die is aangesloten op de waterleiding; wastafel die is bevestigd in de muur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vaste wastafel…

is een wastafel; is een bak

  • [Plaats] is op buikhoogte bevestigd in de muur

    Algemene voorbeelden


    Kennissen van haar oom en tante hadden een kleine zolder met een vaste wastafel, een hotelkamer-ijskastje en een kookplaat voor twee pannen, hooguit was het jammer dat Lilly twee trappen af moest om naar de wc te kunnen en geen zeggenschap kreeg over de thermostaat, waardoor het in haar kamer soms bloedheet was.

    Mensen met een hobby, Désanne van Brederode,

    De meeste tussenwanden van Nederlandse nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig van kalkzandsteen en zijn 7 tot 10 cm dik. Houdt hier rekening mee wanneer u de vaste wastafel aan de tussenwand wilt bevestigen. Het zachte kalkzandsteen is in veel gevallen niet sterk genoeg om het gewicht van de wastafel te dragen.

    http://www.eeneigenhuis.nl/

    Ik hoor meneer De Reuver zeggen als iemand vraagt waar meneer en mevrouw Hoekstra zijn: 'Die vonden hun kamer te armoedig. Het bed te hard. Er was geen badkamer met vaste wastafel en toilet. En er vloog zo hier en daar een mug. Ze zijn met een taxi naar een hotel vertrokken.

    De kus, Jan Wolkers,